Espace France у Бањој Луци

Јеврејска 30, ЈУ НУБ РС

Тел: +387 51 219 238

banjaluka@institutfrancais.ba

 

Бања Лука, 02. новембар 2017.

 

Презентација о студирању у Француској

Стипендије Владе Француске

  1. новембар 2017. у 18 часова , ЈУ НУБ РС сала 29

 

 

Желите ли да наставите своје студирање у Француској, 4. земљи у свијету по броју страних студената?

Да ли сте знали да страни студенти у Француској имају једнака права као и француски студенти?

Да ли знате које стипендије су вам на располагању?

Позивамо вас на презентацију о студирању у Француској и стипендијама Владе Француске која ће се одржати 8. новембра 2017. у 18х у ЈУ Народној и универзитетској библиотеци РС (сала 29) и гдје ћете моћи да добијете бројне информације и одговоре на ваша питања. Истог дана, од 15 часова, позивамо вас да посјетите наш “Француски кутак” у холу Библиотеке и упознате се са свим што Еспаце Франце у Бањој Луци нуди.

Амбасада Француске у БиХ отворила је 30. октобра конкурс за стипендије  за Мастер 2 и докторске студије. Будући да француски универзитети нуде и програме на енглеском језику, ове стипендије нису резервисане само за студенте који говоре француски језик. Стипендије покривају трошкове школарине као и трошкове живота. Рок за предају пријава је од 30. октобра 2017. до 19. јануара 2018. године.

Обрасци за пријаву, појашњења у вези са студирањем у Француској и стипендијама, као и искуства бивших стипендиста, могу се наћи на интернет страници Амбасаде Француске у БиХ: http://www.ambafrance-ba.org/Stipendije-francuske-vlade