Вијести

Упознајте се са најновијим дешавањима на Филолошком факултету.

Обавјештење о одбрани завршног рада на другом циклусу студија

Обавјештење о одбрани завршног рада на другом циклусу студија

20.09.2024.

Дана 24. септембра 2024. године у 11.00 часова студент Живана Вуковић браниће завршни рад на другом циклусу студија под насловом Употреба ктетика у  Житију Герасима Зелића, пред комисијом у саставу:

Упис у нову академску годину

Упис у нову академску годину

19.09.2024.

Упис студената у више године студија и обнова академске године на свим циклусима обавиће се од 1. до 11. октобра 2024. године у студентској служби Филолошког факултета.

Трећи уписни рок

Трећи уписни рок

12.09.2024.

Филолошки факултет Универзитета у Бањој Луци организоваће трећи рок за упис студената у прву годину студија за сљедеће студијске програме:

Студијски програми

Упознајте се са студијским програмима првог циклуса на Филолошком факултету.

Зашто изабрати Филолошки факултет?

Филолошки факултет идеалан је избор за оне који су страствени према језицима, књижевности и култури, те желе да продубе своје знање и разумијевање ових области кроз академски пут и мултидисциплинарни приступ учењу.

Знање

Студирањем на Филолошком факултету студенти стичу не само дубоко разумијевање језика, књижевности и културе, већ и широк спектар критичког размишљања, аналитичких вјештина и способности да се изразе јасно и убједљиво на било којем језику.

Савремене студије

Студије на Филолошком факултету су усклађене са савременим трендовима и захтјевима тржишта рада, нудећи студентима прилику да стекну широк спектар знања и вјештина које ће им бити неопходне у каријери.

Призната диплома

Дипломе Филолошког факултета признате су широм свијета, што студентима пружа могућност да своје знање и вјештине примијене на глобалном нивоу и у складу са највишим стандардима академске изврсности.

Потребне су Вам информације о упису на Филолошки факултет?

Врло радо ћемо Вам пружити све потребне информације у вези са уписом на наш факултет и помоћи Вам да донесете најбољу одлуку за своју будућност.

Из нашег угла

Прочитајте свједочанства наших студената и увјерите се у квалитет студирања на Филолошком факултету.

Желиш уписати Филолошки факултет?

Преузми информатор и сазнај све што те занима.