Вијести

Упознајте се са најновијим дешавањима на Филолошком факултету.

Конкурс за упис студената у прву годину I, II и III циклуса студија у академској 2024/25. години

Конкурс за упис студената у прву годину I, II и III циклуса студија у академској 2024/25. години

12.06.2024.

Расписан је Конкурс за упис студената у прву годину I, II и III циклуса студија у академској 2024/25. години на јавним високошколским установама. Текст конкурса можете преузети овдје.

На Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци у академској 2024/25. години планиран је упис 160 студента у прву годину првог циклуса студија.

Свечана бесједа проф. др Славка Петаковића

Свечана бесједа проф. др Славка Петаковића

27.05.2024.

Поводом Дана Филолошког факултета Св. Ћирила и Методија, проф. др Славко Петаковић са Филолошког факултета Универзитета у Београду, одржао је свечану бесједу на тему „О свет(л)ости огњишта неугасивој”.


Комплетан текст свечане бесједе доступан је у документу у прилогу.

Припремна настава

Припремна настава

17.05.2024.

Припремна настава на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци за све студијске програме биће одржана од 24. до 26. јунa 2024. године.

Позив за пријаву за размјену на Универзитету Мендел у Брну

Позив за пријаву за размјену на Универзитету Мендел у Брну

01.05.2024.

У оквиру Еразмус+ програма – кредитна мобилност – расписан је конкурс за размјену студената Универзитета у Бањој Луци на Универзитету Мендел у Брну.

Предавања о настави српског језика као страног

Предавања о настави српског језика као страног

25.01.2023.

У организацији Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци, од 27. децембра 2022. до 24. јануара 2023. године одржана су интерактивна онлајн-предавања у склопу којих су свој рад презентовала четири центра за српски језик као страни – из Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца.

Студијски програми

Упознајте се са студијским програмима првог циклуса на Филолошком факултету.

Зашто изабрати Филолошки факултет?

Филолошки факултет идеалан је избор за оне који су страствени према језицима, књижевности и култури, те желе да продубе своје знање и разумијевање ових области кроз академски пут и мултидисциплинарни приступ учењу.

Знање

Студирањем на Филолошком факултету студенти стичу не само дубоко разумијевање језика, књижевности и културе, већ и широк спектар критичког размишљања, аналитичких вјештина и способности да се изразе јасно и убједљиво на било којем језику.

Савремене студије

Студије на Филолошком факултету су усклађене са савременим трендовима и захтјевима тржишта рада, нудећи студентима прилику да стекну широк спектар знања и вјештина које ће им бити неопходне у каријери.

Призната диплома

Дипломе Филолошког факултета признате су широм свијета, што студентима пружа могућност да своје знање и вјештине примијене на глобалном нивоу и у складу са највишим стандардима академске изврсности.

Потребне су Вам информације о упису на Филолошки факултет?

Врло радо ћемо Вам пружити све потребне информације у вези са уписом на наш факултет и помоћи Вам да донесете најбољу одлуку за своју будућност.

Из нашег угла

Прочитајте свједочанства наших студената и увјерите се у квалитет студирања на Филолошком факултету.

Желиш уписати Филолошки факултет?

Преузми информатор и сазнај све што те занима.