Вијести

Упознајте се са најновијим дешавањима на Филолошком факултету.

Припремна настава

Припремна настава

17.05.2024.

Припремна настава на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци за све студијске програме биће одржана од 24. до 26. јунa 2024. године.

Позив за пријаву за размјену на Универзитету Мендел у Брну

Позив за пријаву за размјену на Универзитету Мендел у Брну

01.05.2024.

У оквиру Еразмус+ програма – кредитна мобилност – расписан је конкурс за размјену студената Универзитета у Бањој Луци на Универзитету Мендел у Брну.

Предавања о настави српског језика као страног

Предавања о настави српског језика као страног

25.01.2023.

У организацији Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци, од 27. децембра 2022. до 24. јануара 2023. године одржана су интерактивна онлајн-предавања у склопу којих су свој рад презентовала четири центра за српски језик као страни – из Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца.

Анкетирање студената у зимском семестру академске 2022/23. године

Анкетирање студената у зимском семестру академске 2022/23. године

28.12.2022.

Поштовани, У складу са члановима 81 и 82 Закона о високом образовању Републике Српске, чланом 119 став 1 Статута Универзитета у Бањој Луци и чланом 38 Правила студирања на I и II циклусу студија, у току су активности Канцеларије за осигурање квалитета на реализацији анкетирања студената Универзитета у Бањој Луци у зимском семестру академске 2022/23. године.

Одржана промоција књига проф. др Миливоја Алановића

Одржана промоција књига проф. др Миливоја Алановића

27.12.2022.

У петак 23. децембра 2022. године на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци одржана је промоција монографија „О допунама и допуњавању у српском језику” и „Записи из српске синтаксе: узајамне везе форме и значења”, чији је аутор проф. др Миливој Алановић, редовни професор на Одсеку за српски језик и лингвистику Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду.

Студијски програми

Упознајте се са студијским програмима првог циклуса на Филолошком факултету.

Зашто изабрати Филолошки факултет?

Филолошки факултет идеалан је избор за оне који су страствени према језицима, књижевности и култури, те желе да продубе своје знање и разумијевање ових области кроз академски пут и мултидисциплинарни приступ учењу.

Знање

Студирањем на Филолошком факултету студенти стичу не само дубоко разумијевање језика, књижевности и културе, већ и широк спектар критичког размишљања, аналитичких вјештина и способности да се изразе јасно и убједљиво на било којем језику.

Савремене студије

Студије на Филолошком факултету су усклађене са савременим трендовима и захтјевима тржишта рада, нудећи студентима прилику да стекну широк спектар знања и вјештина које ће им бити неопходне у каријери.

Призната диплома

Дипломе Филолошког факултета признате су широм свијета, што студентима пружа могућност да своје знање и вјештине примијене на глобалном нивоу и у складу са највишим стандардима академске изврсности.

Потребне су Вам информације о упису на Филолошки факултет?

Врло радо ћемо Вам пружити све потребне информације у вези са уписом на наш факултет и помоћи Вам да донесете најбољу одлуку за своју будућност.

Из нашег угла

Прочитајте свједочанства наших студената и увјерите се у квалитет студирања на Филолошком факултету.

Желиш уписати Филолошки факултет?

Преузми информатор и сазнај све што те занима.